2011. június 24., péntek

Főzzünk örömmel! - Jelenlegi ára: 2 440 Ft


Főzzünk örömmel!
Az 1922-ben Kolozsvárott született és 2007-ben Budapest elhunyt Polcz Alainet szinte az egész ország tisztelte és szerette. Főzzünk örömmel! című könyve megírására élettapasztalata és mértéktartásra ösztönző bölcsessége sarkallta. A kilencvenes évek derekán jutott arra az elhatározásra, hogy gasztronómiai ismeretein túl csokorba gyűjti azokat a mindennapi étek bebiztosításához szükséges ismereteit is, amelyeket hasznosnak tartott megosztani barátaival, ismerőseivel. A könyvet Kisorosziban kezdte el írni, ahol férjével, Mészökly Miklóssal töltötte kivált nyári napjait, de bárhol járt is, sehol sem szégyellte azonnal feljegyezni azt, amit kötetéhez érdemleges észrevtételnek tartott. A kötet első kiadása 1998-ban került ki a nyomdából, s azóta nemcsak a barátai és az ismerősei, de szinte az egész ország megismerhette. Nagyon sok utánnyomást élt meg, 2003-ban, a második kiadás új borítót is kapott, amely a jelenlegi, harmadik, bővített kiadásnak is vidám, úgymond háziasszonyos arculatot kölcsönöz.
A kötethez a nagy becsben tartott barátnője, egyben a szöveg szerkesztője, Szilárd Gabriella írt utószót, aki a nagylelkű szerzőt a szó abszolút elementáris értelmében életpártinak, azaz ételpártinak nevezi, s aki szerint Polcz Alaine munkája az ,, örök női géniusz otthonteremtő, házitűzhely körüli varázstudományának és titkainak leleplezése és feltárása. "
Tény, hogy nem szokásos szakácskönyvet tart a kezében az olvasó: sokkal több ez a könyv annál; valóságos életvezetési kalauz. A közvetlen, csevegő, ám mindig okos és céltudatos hang könnyen eligazítja olvasóját elsősorban ősi tapasztalatokra és hiteles ismeretekre támaszkodva az ételek manapság egyre divatosabb és kiismerhetetlenebb dzsungelében. Polcz Alaine gyermeki egyszerűséggel sugallja az anyagiakban sosem dúskálóknak azt, hogy az okos és leleményes ember fillérekből is gazdagon tálal. Ez a könyv a megértés, a belátás és a szeretet könyve is egyben.
SZERZŐ: Polcz Alaine
KIADÓ: Kalligram Könyvkiadó
KIADÁSI ÉV: 2010
OLDALSZÁM: 288
Szállítási és fizetési információk
Személyesen áthevetőek könyveink (kizárólag) Budapesten a Klinikák metrómegálló közelében található átvételi pontunkon!
Minden hétköznap 8: 00-tól 20: 00-ig.
Általában 3-5 nap az átfutási ideje, amíg az általad rendelt könyvek megérkeznek az átvetéli pontba, melyről automatikus üzenetet küldünk a számodra. Ha még azelőtt látogatsz el az átvételi pontba, hogy ezt az értesítést megkaptad volna, akkor kicsit csalódott leszel...
Ezt elkerülendő nagyon kérlek soha, ismétlem soha ne próbáld átvenni a könyvet, amíg nem kaptál erről értesítést. Ez a köztünk lévő jó viszony megtartása szempontjából is kifejezetten javasolt.
A könyveinket változatlanul megkaphatod postai úton (előreutalással), vagy futárszolgalát segítségével (előreutalással, vagy utánvéttel).
A könyveinkre kiszabott szállítási díjak egységesek, nem függnek az adott könyv méretétől, vagy a könyvek darabszámától.
2 darab, vagy több termék rendelése esetén a szállítási költség nem változik.
Vagyis bármekkora rendelést is adsz le, mindig csak a Szállítási és garanciális feltételek fül alatt meghatározott díjat kell fizetned.
Más szállítási módot nem vállalunk, a megadott áraktól nem áll módunkban eltérni.
Szállítási és fizetés módja
Ajánlott levélként előreutalás után: 870 Ft
Futárszolgálat előreutalással: 750 Ft
Futárszolgálat utánvéttel: 890 Ft
Személyes átvétel: 0 Ft
Minden termékünk új és olvasatlan.
Tekintsd meg összes könyvünket itt! >>



Jelenlegi ára: 2 440 Ft

Az aukció vége: 2011-07-12 04:20
. Főzzünk örömmel! - Jelenlegi ára: 2 440 Ft

Fontos